PLANTEFARVNING

Fra 5. marts til 22. maj 2011 er jeg aktuel med værket ” Solens Farver” på udstillingen VÆRK  STED sammen med Fynske Kunsthåndværkere på Johannes Larsens museet Kerteminde.

Introduktion
Sommerdage i 1965 med plantefarvning og primitiv vævning v. Ninna Rathje på Forsøgscentret i Lejre.
Billedvævning og tekstilforståelse efterår/vinter 1967-68 v. Inge Bjørn på væveloftet i Fengers Hus på Askov Højskole. Plantefarvning hos Ingeborg Mule Henningsen i Ollerup sommeren 1972.
Siden Studierejser i Norden, Østeuropa, Israel, Rusland, Centralasien og Alaska. Mange input og mange værker er det blevet til i årenes løb. Vævede - og filtede billeder og skulpturelle ophæng. Udstillinger, undervisnings -og formidlingsopgaver.

Mit værk ”Solens Farver” til VÆRK STED er resultatet af en længere proces.
Museets have og haveplanerne med fortegnelsen over Buske og Sjældne træer havde jeg studeret i længere tid, og i 2010 tog projektet form og retning.
Jeg husker tydeligt d.19. januar 2010 som en mærkedag.Jeg gik rundt i den snedækkede have og pludselig ser jeg sneppen med sit lange næb trippe af sted nede ved piledammen. Jeg troede ikke mine egne øjne sceneriet var som et animeret træsnit af Maleren selv.
Sneppen fløj, haven sov vintersøvn, men jagten var gået ind. Jagten på farveplanter i Malerens have, jeg var spændt på at se hvilke skjulte farver jeg ville få i min farvekasse fra havens blomster, blade, bark og rødder når året var omme.
Det blev til mange visitter i haven i årets løb, hvor jeg observerede, registrerede og indsamlede plantemateriale til farvning – og haven på Møllebakken blev en del af mit eget værksted, suppleret med identisk plantemateriale fra min egen have og nærmeste omegn.
Så var det tid til farvevegryder og filteprøver. Bladene faldt, sneen kom, krydrede dufte fra planterne fyldte rummene og farveprøverne lyste op.
Mit værk ” SOLENS FARVER” er en dokumentation af Møllebakken ”skjulte” farver. Plantefarverne som er polykrome og en repræsentation af solens fortættede energi.
Solen, som står op i østen og tilsmiler Malerens have på Møllebakken før som nu, er symboliseret med den filtede cirkelform.